Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

72η επέτειος του ΟΧΙ -Προσκήνυμα στο Βουλιαράτι


Πλησιάζει η 28η Οκτωβρίου και το Βουλιαράτι Αργυροκάστρου θα φορέσει για άλλη μια φορά τα γιορτινά του για να υποδεχτεί τους συγγενείς των πεσόντων και άλλους  προσκηνυτές από την Ελλάδα.
Θα συμμετάσχουν όλοι αυτοί στον καθιερωμένο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου που γίνεται εδώ και 13 χρόνια στο στρατιωτικό κοιμητήριο  που βρίσκεται στο χωριό αυτό.
Είναι το μοναδικό στρατιωτικό κοιμητήριο στην Αλβανία με αναγνωρισμένους πεσόντες και φιλοξενεί 59 μαχητές του'40 (με ατομικούς τάφους) και πάνω από 200 ανώνυμους στα οστεοφυλάκια.
Στη φετινή γιορτή θα παραβρεθεί και ένας συγγενής πεσόντος που θα αντικρίσει για πρώτη φορά τον τόπο που αναπαύεται ο θείος του.
Επίσης θα παραβρεθεί για πρώτη φορά μετά από 72 χρόνια υπερήλικας μαχητής του'40, ο οποίος τον καιρό του πολέμου φιλοξενήθηκε αρκετό καιρό στο Βουλιαράτι.
Για να γνωρίσουν οι νεότεροι  και οι επισκέπτες την προσφορά του χωριού στον πόλεμο του'40 αλλά και τον αξιοθαύμαστο τρόπο διατήρησης του κοιμητηρίου πεσόντων τους παραπέμπω σε προηγούμενη ανάρτηση στο ιστολόγιό μου.
Κάνετε κλίκ επάνω στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: